Den Prevence aneb "Proč být hasičem"

31.05.2013 10:00

     Tato akce se konala ve Starých Jesenčanech 31. 5. 2013, kam přijelo, ze základní školy Staňkova, celkem 9 třít prvního stupně základní školy. Po příjezdu jim byla promítnuta prezentace, kde se děti dozvěděly o prevenci a byla jim představena práce hasičů. Z průmyslové chemické školy v Pardubicích nám budoucí hasiči, přijeli ukázat zásady první pomoci – resuscitaci, kterou si děti také mohly vyzkoušet. Poté se přesunuli na prohlídku požárních vozidel. Vozidla nám pro tuto příležitost zapůjčily jednotky z SDH Topol okres Chrudim a SDH Čeperka z okresu Pardubice.

     Po prohlídce vozidel si děti mohly prohlédnout naši zbrojnici. Naše družstva dětí si připravily ukázky z celoroční hry Plamen a své dovednosti v oblasti požárního sportu. Nakonec jsme pro děti připravili opečené buřty, které jim moc chutnaly. Na památku dostaly všechny třídy pamětní listy a děti osvědčení  malého preventisty-juniora. Také si odvezly od nás malé dárečky v podobě záložek a pexesa s hasičskou tématikou. Jen počasí nám moc nepřálo, ale dětem se výlet do Jesenčan líbil.

     Další den prevence, aneb proč být hasičem se konal v prostorách základní školy Staňkova, kde jsme proškolili zbytek třít z druhého stupně. Myslím, že se celá akce i za nepřízně počasí povedla a děkujeme ing. Romanu Línkovi MBA za podporu této akce.

Fotky = Fotogalerie

 

                                                                                                                           Hana Stará

                                       kronikářka SDH Staré Jesenčany