VÝSTAVA HASIČSKÉ TECHNIKY

22.04.2012 15:29

 

Dne 21.4 . 2012 jsme se s našimi vedoucími sešli před obecním úřadem , na všechny jsme tam počkali , poté jsme se vydali na vlak . Všichni jsme byli nadšeni že můžeme jet vlakem . Přijeli jsme do Pardubic na hlavní nádraží a vydali jsme se směrem k Čez Aréně , vzali jsme to přes Závod Míru abychom se vyhnuli dopravnímu provozu . Došli jsme k Čez Aréně, viděli jsme tam motokáry hned jsme se chtěli svézt, jelikož jsme měli necelou hodinku před sebou, tak nám to vedoucí dovolila. Projeli jsme se na motokárách, zahráli jsme si i hry „ Prevence “ u červeného kříže jsme si mohli za resuscitovat  , také jsme to vyzkoušeli, ale řeknu vám - není to zase tak lehké. Hodinka uběhla docela rychle, šli jsme se připravit na start . Odběhl tým Pardubic, Břehů a my . Běhali jsme požární útok a kolečko. Tento den jsme zakončili návštěvou McDonald´s .

 

 

Sbor dobrovolných hasičů Pardubice město spolu s Městským rozvojovým fondem Pardubice připravili na sobotu již tradiční výstavu hasičské techniky. Ta byla součástí výstavy AUTO – MOTO show.

 

Mohli  jsme  shlédnout ukázku požárního útoku v podání přípravek mladých hasičů, starých, zachovalých stříkaček, hasičských aut nebo výcvik záchranářských psovodů.

Chybět nemohly ani preventivní stánky Hasičského záchranného sboru a sdružení Prevence pro všechny, kde jsme se mohli  dozvědět, jak se bránit požárům. Celé odpoledne vyvrcholilo ukázkou práce lezců z centrální požární stanice Pardubice a zásahu na dopravní nehodu spojenou s vyproštěním zraněných osob, také zasáhli členové Českého červeného kříže Pardubice. To už se ale nad parkovištěm u ČEZ Arény vznesl hustý černý dým a hasiči zakončili celé vydařené odpoledne ukázkou likvidace požáru vozidla.

 

I my jsme tam měli vystavenou hasičskou stříkačku „ Stratílka “ , je to naše historická stříkačka z roku 1941.

       Zúčastnily se - ( Přípravka )

Karolína Hrachovinová ( Kája )

Anna a Adéla Sauerovi ( Anička , Adálka )

Ema Tlučhořévá ( Emička )

Daniel Starý ( Daneček )

Matyáš Konfršt ( Maty )

Matyáš Mijavec ( Mates )

( Starší )

Lucie Hrachovinová ( Lucka )

Radek Janda ( Jandys )

Adam Šejna ( Adík )

( Vedoucí )

Hana Stará

Maria Urbanová

Vanda Tlučhořová

Bohuslav Hrachovina

( Instruktor )

Martina Jandova

Martin Janda